Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení 023_Lo_Charpyho rázové kladivo
Odesílatel Jitka Loudová
Organizace odesílatele Technická univerzita v Liberci [IČO: 46747885]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.02.2019 14:41:43
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace_č. 1

Vážený uchazeči,

k dotazu č. 1:
• Zadavatel požaduje přístroj pro zkoušky dle norem ISO 148 a ASTM E23. Aktuální verze normy ISO 148 umožňuje použití břitů s rádiusem 2mm i 8mm. Norma ASTM E23 vyžaduje břit s rádiusem 8mm. Pro splnění požadavků zadávací dokumentace tak postačuje dodání břitu s rádiusem 8mm. V běžné praxi se používá břit s rádiusem 2mm pro zkoušky dle ISO 148 a 8mm dle ASTM E23.
DOTAZ: Vyžaduje dodavatel dodání pouze břitu s rádiusem 8mm nebo i s rádiusem 2mm?

Sdělujeme odpověď: Postačí břit s rádiusem 8 mm, jelikož splňuje obě normy.

• Zadavatel požaduje dvě kyvadla Charpy (palice) s kapacitami 150J a 450J. Pokud se bude přístroj používat pro zkoušky běžných konstrukčních materiálů, pokrývá kyvadlo 450J i běžně využitelný rozsah kyvadla 150J. Výměna kyvadel tak většinou není nutná a není praktická při běžném použití pro zkoušky dle zmíněných norem.
DOTAZ: Umožňuje zadavatel dodávku přístroje pouze s jedním kyvadlem (palicí) 450J, pokud bude pokrývat celý rozsah měření od zadavatelem stanovené minimální hodnoty energie?

Sdělujeme odpověď: Požadujeme obě kyvadla kvůli přesnosti.

• Zadavatel stanovuje požadavek na rozlišení kladiva max. 0,025°. Předpokládáme, že se jedná o rozlišení digitálního snímače polohy kyvadla. Uvedené normy takový parametr ani jeho hodnotu nevyžadují. Požadované rozlišení polohy odpovídá cca 0,017 % z nominální hodnoty výchozího úhlu kyvadla (Pádový úhel 150°). Takový požadavek nemá technické opodstatnění pro vykonávání zkoušek podle požadovaných norem a je tak požadavkem diskriminačním.
DOTAZ: Může zadavatel u předmětu zakázky zrušit diskriminační požadavek na „rozlišení kladiva“, nebo formulovat jiný technický požadavek v souladu s relevantními standardy?

Sdělujeme odpověď: Zadavatel trvá na rozlišení kladiva max 0,025°, jelikož se jedná o parametr ovlivňující přesnost výsledků měření.

• Zadavatel vyžaduje pro předmět zakázky „Propojení s PC + software pro export a zobrazení dat v PC“. Z takto formulovaného požadavku nevyplývá, zda má být PC s příslušenstvím součástí dodávky.
DOTAZ: Má být PC s příslušenstvím součástí dodávky předmětu plnění?

Sdělujeme odpověď: Obslužné PC musí být součástí dodávky.

Z důvodu podání výše uvedené dodatečné informace zadavatel prodlužuje lhůtu pro podání nabídek 7. 3. 2019 do 09:00 hodin. Otevírání obálek bude zahájeno ihned po skončení lhůty pro podání nabídek.
Za zadavatele: Jitka Loudová