Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení 115_JZ_Laboratorní nábytek
Odesílatel Jan Žďárský
Organizace odesílatele Technická univerzita v Liberci [IČO: 46747885]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.07.2020 09:06:27
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení,
dne 16.07.2020 jsme obdrželi žádost o vysvětlení zadávací dokumentace od společnosti HANYKO Praha, s.r.o.

Text žádosti:
"Dobrý den,
tímto Vás žádáme o vysvětlení Zadávací dokumentace k veřejné zakázce 115_JZ_Laboratorní nábytek. Jedná se nám konkrétně o Smlouvu o dílo, odstavec III. Termín provedení díla, kde v bodě 1. uvádíte: Zhotovitel se zavazuje provést dílo do 14 dnů ode dne účinnosti smlouvy o dílo.

Samotný smluvní vztah vzniká až právě podpisem smlouvy o dílo. Do té doby není možné výrobu zahajovat. Proto považujeme dodací termín 14 dnů za nereálný a zcela nesmyslný. V dnešní době neznáme výrobní firmu či řemeslníka (truhlářská výroba a výrobce lab. nábytku), který by byl schopen dodat cokoliv do 2 týdnů. Proto by nás zajímalo, z jakým reálným informací při zadání VZ čerpáte.

Naše firma by byla schopna splnit vámi uvedené termíny pouze v případě, že bychom již při zadání VZ věděli, že ji budeme realizovat, protože obvyklé dodací lhůty jsou 6 týdnů. Tímto tedy žádáme o prodloužení termínu provedení díla ode dne účinnosti smlouvy o dílo na dobu běžně na českém trhu obvyklou.

Dále v odstavci I. Předmět smlouvy, bod 2. uvádíte: Zhotovitel bere na vědomí, že vzhledem ke skutečnosti, že objekt je již částečně vybaven nábytkem, musí být nábytek dle této smlouvy vizuálně jednotný (vzhled a barevnost), s nábytkem stávajícím.

Kdo je tedy dodavatelem již stávajícího nábytku? Tato výše uvedená podmínka zcela evidentně nahrává dodavateli, který dodával stávající nábytek a považujeme ji za diskriminující.

Děkujeme.

S pozdravem

Tomáš Jelínek"

Zadavatel k tomuto sděluje následující:
Zadavatel mění podmínky zadávací dokumentace, kdy prodlužuje lhůtu po dodání předmětu veřejné zakázky.

Platné znění zadávací dokumentace naleznete v sekci "Zadávací dokumentace".

S pozdravem
Jan Žďárský